Kintsugi hart

“De wond is de plek waar het licht bij je naar binnenkomt”

–  Rumi –

Het Kintsugi hart

“De wond is de plek waar het licht bij je naar binnenkomt”

–  Rumi –

Kintsugi (金継ぎ)

Kintsugi “gouden timmerwerk” is de oude Japanse kunst van het repareren van gebroken aardewerk met lak bestrooid of gemengd met goudpoeder. Men gelooft dat de littekens de schoonheid van het object vergroten, waardoor het een uniek kunstwerk wordt.

Het hartritueel

In het leven maken we allemaal wel een keer hartzeer mee. Soms is het een klein verlies, een teleurstelling, soms een groot trauma. De herinneringen daaraan onderdrukken we en laten we vaak voor wat ze zijn. We sluiten ons hart en ons gevoel voor de pijn en het ongemak.

Het hartritueel met haar keramische harten nodigt ons uit om de kleine pijn, het grote trauma en alles wat daar tussenin zit te voelen en te omarmen. En om het uiteindelijk te integreren en op te lossen.

Het zelf breken van je keramische hart en het weer in elkaar zetten met goudpoeder is een prachtige, liefdevolle en helende handeling die je – geheel afgestemd op jouw tijd en behoefte -volbrengt.

Je kan het Kintsugi hart aanschaffen en het hartritueel helemaal alleen doen. Je kan er ook voor kiezen om je te laten begeleiden op je hartreis. Graag coach en help ik je door dit prachtige proces heen! Hoe vaak en wanneer stemmen we onderling af.

Kintsugi hart | Lilian Unlimited

Kintsugi

Kintsugi is de Japanse kunst om gebroken aardewerk te repareren met lak die bestrooid of gemengd is met goudpoeder, zilver of platina. Als filosofie behandelt het breuk en reparatie als onderdeel van de geschiedenis van een object, in plaats van als iets om te verhullen. Als filosofie kan kintsugi gezien worden als gelijkenis met de Japanse filosofie van het omarmen van het gebrekkige of onvolmaakte. Dit kan gezien worden als een reden om een object te houden, zelfs nadat het gebroken is, en als een rechtvaardiging van kintsugi zelf, waarbij de scheuren en reparaties worden benadrukt als gewoon een gebeurtenis in het leven van een object, in plaats van dat de dienst ervan wordt beëindigd op het moment dat het beschadigd of gebroken is.

Lilian Korzilius
Stoombootweg 41
1035 TT Amsterdam

06-13041240

hallo@lilianunlimited.nl

Je gaat je werkelijke leven echt leven!

Neem contact op over de mogelijkheden