fbpx
Ademwijs in school2022-11-22T09:43:04+01:00

Ademwijs in school

Life is too short to be out of breath!

Ademwijs in school en kinderopvang

Het onderwijs staat al decennia bekend als de sector die zwaar onder druk staat qua werkbelasting. De docenten ervaren door steeds grotere klassen en een toenemende administratieve rompslomp meer en meer werkdruk. En dientengevolge vallen er veel docenten uit waarvan sommige zelfs langdurig.

De uitdaging voor vele schoolleiders is dan ook om hun team gemotiveerd, vitaal en weerbaar te houden. Uiteraard helpt het verlagen van de externe werkdruk [alhoewel dit door een tekort aan bevoegde docenten niet altijd lukt] en het verhogen van de beloning.

Maar naast het proberen aan te passen van de externe factoren valt er ook veel te halen bij de interne factor: de docent zelf.

De bewuste docent

Onze adem is een zeer krachtig en natuurlijk instrument dat wij als mensen bewust kunnen inzetten. Van topsporters tot yogi’s, iedereen gebruikt de adem! Dus waarom niet de docent? Precies! Door bewuster met de eigen ademcapaciteit om te gaan kan een docent beter omgaan met zijn interne en externe stressbeleving.

De bewuste docent leert om zijn adem in te zetten op momenten dat de spanning toeneemt in de klas of buiten de klas. Als er een berg werk ligt de wachten of een uitgelaten klas dan kan de adem heel snel en effectief ingezet worden om te focussen en te ontspannen in het moment. Er wordt vanuit rust geantwoord op een situatie in plaats van [over] gereageerd vanuit stress.

De mogelijkheden

LilianUnlimited heeft met ‘Ademwijs in school’ voor ogen om zoveel mogelijk docenten, schoolleiders en kinderen kennis te laten maken met de vitaliserende en ondersteunende kracht van de adem.

Lilian Korzilius
Stoombootweg 41
1035 TT Amsterdam

06-13041240

hallo@lilianunlimited.nl

Het ademwijs menu

Workshop ‘leerkrachtig ademen!’2020-04-06T09:33:20+02:00

Workshop ‘leerkrachtig ademen!’

De workshop Leerkrachtig ademen is een informatieve en vooral een praktische introductie in het bewuste ademwerk. Er wordt een begin gemaakt om te leren de eigen adem in te zetten zodat de energie in hoofd & lichaam beter georganiseerd kan worden.

Volledig, makkelijk en effectief ademen geeft namelijk energie, vitaliteit, gezondheid, balans en ontspanning!

Duur: 2 tot 3 uur

Voor wie: alle docenten, concierges en schoolleiders

Aantal deelnemers: 10-15 maximaal

Ademprogramma ‘De bewuste docent’2020-04-06T09:41:27+02:00

Ademprogramma ‘De bewuste docent’

In dit korte maar intensieve programma wordt er in een kleine setting 4 keer bij elkaar gekomen met maximaal 4 deelnemers. Na het programma heb je een groter bewustzijn op je eigen adempatroon ontwikkeld en  weet je tijdens spanningsvolle momenten de adem in te zetten. Dit gebeurt door middel van ademanalyses, begeleide ademsessies, verdiepende bewustwordingsoefeningen en vooral ook praktische tips.

Duur: 4 weken van 4 bijeenkomsten van 2,5 uur

Aantal deelnemers: 4 personen [minimaal 3 personen]

Individuele ademtrajecten2020-04-06T09:41:10+02:00

Individuele ademtrajecten

LilianUnlimited biedt ook de mogelijkheid om een  individueel ademtraject te boeken. In dit traject krijgt de medewerker in 4-6 sessies intensieve coaching op persoonlijke vraagstukken. Een ademanalyse maakt altijd onderdeel uit van een ademtraject en daarnaast wordt er door middel van verdiepende bewustwordingsoefeningen en ademsessies gecoacht op thema’s die op dat moment geadresseerd mogen worden.

Train de trainer Workshop ‘Ademwijs in de klas’2020-04-06T09:42:54+02:00

Train de trainer Workshop ‘Ademwijs in de klas’

In deze actieve en vrolijke workshop leert de docent zelf met de kinderen ademoefeningen te doen. Als er focus gevraagd wordt van de kinderen als ze net terug komen van buiten spelen of meer energie na een lunchdip. Voor iedere situatie bestaat een perfecte ademoefening! Zo leer je de onder andere de Fiets-pomp-adem, de Ninja-adem, de Beren-adem en er wordt gekeken wat te doen als kinderen bv. astma hebben of belast zijn met ADHD.

Daarnaast kijken we naar wat er gebeurt bij verdriet en boosheid met de adem en hoe dit door middel van de adem opgevangen kan worden. Het mooiste van deze workshop is dat als de docent bewust leert om de adem in te zetten voor de kinderen in de klas dit gelijk effect heeft op zijn eigen functioneren. Twee vliegen in een klap!

Duur workshop: 3 uur
Aantal deelnemers: maximaal 12

Breathe with me!

Even 5 minuutjes ademen. Als de cirkel wit is heb je 1 minuut geademd. 

Je gaat je werkelijke leven echt leven!

Neem contact op over de mogelijkheden

Titel

Ga naar de bovenkant