Ademwijs voor ouders

door ademtherapeut & expert
Lilian Korzilius

Online videotraining: Ademwijs voor ouders!

Leer in 5 stappen zelf een gezond adempatroon en dat voor je kind te ontwikkelen waardoor je samen met meer energie, ontspanning en focus door het leven gaat!

Door het leren reguleren van je eigen adem en mind ben je in staat om zonder moeite en met meer gemak door je dagelijkse leven heen te laveren. Je leert je eigen adem als kompas te gebruiken waardoor je goed ziet, weet en voelt wat er allemaal in jou en je kind leeft en beweegt. Hoe fijn is het om samen meer rust en ruimte te ervaren?

Herken je dit bij jezelf:

  • Je wordt moe wakker en dan moet de dag nog beginnen. Je lijf en hoofd voelen zwaar aan
  • Je voelt stress en hebt het idee dat je veel ballen in de lucht moet houden en dat dit voor eeuwig door blijft gaan
  • Je zucht en gaapt vaak en hebt last van energie-dips door de dag heen
  • Je gedachten maken overuren en je kan je hoofd niet meer uitzetten. Het lijkt alsof je alleen maar uit een hoofd bestaat en dat je lichaam slechts dient als vervoermiddel voor dat ‘belangrijke’ hoofd ?
  • Je hebt last van ademtekort, licht gevoel in je hoofd en je hebt moeite om te gronden, te aarden

Herken je dit bij je kind:

  • Je kind wordt geprikkeld en moe wakker
  • Je kind is vaak gespannen en reageert overdreven emotioneel op kleine dingen
  • Je kind zucht en gaapt vaak en lijkt niet lekker in zijn of haar vel te zitten
  • Je kind piekert veel en is bang voor van alles
  • Je kind ademt veel door de mond alsof het vaak ademtekort heeft (bijvoorbeeld bij fietsen of sporten)

Herken je één of meer van deze punten in jezelf of in je kind dan is de online training Ademwijs voor ouders iets voor jou!

Wat is de ADEMWIJS VOOR OUDERS-videotraining?

De 5 afleveringen van de ADEMWIJS VOOR OUDERS-training is speciaal ontwikkeld om zoveel mogelijk ouders op een makkelijke en nuchtere manier de adem bewust te leren inzetten in het dagelijkse leven voor zichzelf en voor hun kind.

Bewust ademen wordt al eeuwenlang beoefend in het verre Oosten en de laatste jaren vindt ook hier in het Westen een ware aardverschuiving plaats op het gebied van ademen. Er is mede dankzij de medische wetenschap ook steeds meer bewijs voor de ontspannende en helende kracht van de adem. Het is daarom ook niet gek dat de bewust ademen met een enorme opmars bezig is in Nederland.

Waarom de ADEMWIJS VOOR OUDERS-videotraining doen?

Deze vraag wordt regelmatig gesteld door mensen die zeggen dat ze hun hele leven al ‘gewoon’ ademen. Natuurlijk hebben ze een punt want je ademt al je hele leven onbewust gewoon door. Maar wat veel mensen niet weten en ook niet goed beheersen is de kunst van gezond en bewust ademen.

Pas op het moment dat het mis gaat met de adem realiseren mensen zich hoe wezenlijk de adem is en hoe belangrijk het is voor een gezond lichaam en mentaal welbevinden. Hoe gezonder je adempatroon, hoe gezonder je lijf en geest!

Stel dat jij of je kind hyperventileert of dat jullie beiden overmatig zuchten of één van jullie is astmatisch of jullie zijn chronisch verkouden in het gezin, dan kan het zomaar zijn dat een ongezond adempatroon hieraan ten grondslag ligt.

De ADEMWIJS VOOR OUDERSvideotraining gaat allereerst over jouw eigen adem opnieuw leren kennen en leren inzetten op die momenten waarop je je zelf dreigt te verliezen in de chaos, stress en drukte van het gezinsleven. Vervolgens leer je heel specifiek te kijken en te werken met de adem van je kind.

Je leert tijdens de ADEMWIJS VOOR OUDERS-videotraining je eigen adem en dat van je kind bewuster te ervaren en te observeren. Daarbij kom je net als iedereen die de adem bewust gaat ontdekken alle tegensputterende en ontkennende gedachtes en emoties tegen. Het mooie van de adem is namelijk dat deze de mooie eigenschap heeft dat deze je altijd precies laat ervaren wat er is. Ze bedot en fopt je niet. Daar hebben we onze gedachten en overtuigingen voor. Met andere woorden, de adem legt je overlevingsstrategieën en je [onbewust] saboterende patronen bloot. En dat is mooi want dat betekent dat je eindelijk zicht hebt op hoe je jezelf het beste kan helpen en hoe je je leven makkelijker, leuker en meer ontspannen kan leven.

Zodra jij meer adembewustzijn hebt gecreëerd leer je tijdens de praktische ADEMWIJS VOOR OUDERS-videotraining hoe jij je kind zelf kan leren om door lastige gevoelens en situaties heen te ademen. Zo hebben jullie allebei een mooie set adem-tools tot je beschikking waardoor stress veel beter te hanteren wordt.

Hoe ziet de ADEMWIJS VOOR OUDERS-videotraining eruit?

De ADEMWIJS VOOR OUDERS-videotraining bestaat uit 5 praktische lessen afgewisseld met theorie over verschillende (wetenschappelijk bewezen) ademoefeningen.

Iedere les behandelt een specifiek onderdeel van het bewuste ademproces. Je leert hoe je adem eigenlijk werkt [anatomie en de werking van het zenuwstelsel etc.] en je krijgt heldere instructies en voorbeelden om zelf thuis de ademoefeningen te doen voor jezelf en samen met je kind om jullie adembewustzijn te vergroten en gezonder door de dag heen te ademen.

Naast het doen van ademoefeningen leer je ook mediteren met behulp van je adem. Er zijn oefeningen die je zittend doet of liggend en er zijn adembewustzijn-oefeningen die je de hele dag door kan doen. Dus tijdens je werk, wandelen, koken of terwijl je televisie kijkt.

Je gaat al na de eerste les meer inzicht krijgen hoe jij ademt, hoe jij beweegt en hoe jij leeft.

De lessen duren niet langer dan een half uur per keer en daarnaast ben je ongeveer 15-30 minuten per dag bewust bezig om de ademoefeningen te doen. Zo bouw je snel ervaring op en word je je goed bewust van je eigen adempatroon en hoe je deze kan optimaliseren.

Na 5 weken ervaar je meer ontspanning, meer energie en meer grip op jouw ademhaling en dat van je kind!

ADEMWIJS VOOR OUDERS onderwerpen:

1. Adem en bewustzijn

2. Adem en anatomie

3. Adem en het zenuwstelsel

4. Adem en emoties Blij & Bedroefd

5. Adem en emoties Boos & Bang (extra: Breath Holding Spells en Hyperventilatie)


Praktisch

ADEMWIJS VOOR OUDERS is een ONLINE VIDEO TRAINING

Introductieprijs € 99,-* (normale prijs € 149,00)

• 5 online videolessen

• Ademhuiswerk en handouts na iedere les

• 33 Inspirerende Ademwijsweetjes

• Ademmeditaties [mp3]

• Maandelijkse live Q&A’s met Lilian via ZOOM

• Onbeperkte toegang tot lesmateriaal op het leerplatform Ademwijs met Lilian

Lilian Korzilius
Stoombootweg 41
1035 TT Amsterdam

06-13041240

hallo@lilianunlimited.nl

Je gaat je werkelijke leven echt leven!

Neem contact op over de mogelijkheden