Breathe in Business

Life is too short to be out of breath!

Breathe in Business

Breathe in Business is een onderdeel van LilianUnlimited dat zich richt op het vergroten van het welzijn en duurzame inzetbaarheid van mensen in organisaties.

De toename van het aantal burn-outs in ons land neemt nog steeds ieder jaar toe en de recent cijferslaat zien dat  9% van de mannen en 15% van de vrouwen aangeeft dat ze zich steeds meer opgejaagd voelen in het werkende leven en daardoor steeds meer druk ervaren.

De bewuste werker
De ademprogramma’s van Breathe in Business reduceren in zeer korte tijd de interne stressbeleving van iedereen die met druk en spanning op het werk te maken heeft.

De kracht van het programma ligt bij het bewust leren inzetten van de adem in de dagelijkse werksituaties. Zodoende leert men heel snel en relatief makkelijk om stressvolle situaties de baas te blijven. De kern is dat er van ‘over- reageren’ naar antwoorden gegaan wordt en dan ontstaat er letterlijk ademruimte!

Wat levert het op?

Curatief
Als er sprake is van Burn-out en medewerkers uitgeblust thuis komen te zitten dan werkt de adem krachtig en doeltreffend om vertrouwen, vitaliteit en werkvermogen op te bouwen. Op fysiek en mentaal niveau werkt de adem als een katalysator en ondersteunt het op een hele vriendelijke manier bij het reintegreren van medewerkers.

Want hoe eerder men weer met kracht en vertrouwen terug kan keren in het ritme van werken hoe beter dit is voor werkelijk herstel. De medewerker wordt geleerd om heel bewust de adem in te zetten om er voor te zorgen dat uitval of terugval voorkomen wordt.

Preventief
Voorkomen is beter dan genezen. En daarom hebben bewuste werknemers en werkgevers  een voorsprong op de rest. Want bewust ademen levert in ieder geval op dat het gevoel van welzijn en welbevinden enorm toeneemt binnen de organisatie waardoor de kans op uitval met zienderogen afneemt.

 

Breath_In_Business_1
Breath_In_Business_2
Breath_In_Business_3

Breathe in uw Business?

Ademcoaching op de werkplek
Ademprogramma de bewuste werker
Workshop de ademzaak: een noodzaak!
De adem-in-sessies
Persoonlijke ademtrajecten
Pop-up ‘breathe in business’
Maatwerk

Ademcoaching op de werkplek

Breathe in Business biedt op de werkplek een korte Quickfix ademkracht-workshop aan. Je leert in een kort tijdsbestek hoe je de adem kan inzetten om bijvoorbeeld tijdens het werk een scherpere focus te krijgen of om meer te ontspannen tijdens ‘spannende’ momenten. Of gewoon meer energie om de dag mee door te komen! Uiteraard wordt er altijd gewerkt vanuit persoonlijke vragen en behoeften.

Voor wie: iedereen die behoefte heeft om de adem te leren inzetten als ont-stresser en/of ‘vitaliser’ gedurende de dag.

Duur: 30 min – 1 uur [afhankelijk grootte groep]

Dit wil ik!

Ademprogramma ‘de bewuste werker’

In dit korte maar intensieve programma wordt er in een kleine setting 4 keer bij elkaar gekomen met maximaal 4 deelnemers. Na het programma heb je een groter bewustzijn op je eigen adempatroon ontwikkeld en  weet je tijdens spanningsvolle momenten de adem in te zetten. Dit gebeurt door middel van ademanalyses, begeleide ademsessies, verdiepende bewustwordingsoefeningen en vooral ook praktische tips.

Duur: 4 weken van 4 bijeenkomsten van 2,5 uur

Aantal deelnemers: 4 personen [minimaal 3 personen]

Dit wil ik!

Workshop ‘de ademzaak, een noodzaak!’

In deze super praktische, informatieve en luchtige workshop geeft Breathe in Business de nodige achtergrondinformatie over de adem en het effect daarvan op onze dagelijkse doen en laten. Uiteraard is er ook veel ruimte om de adem zelf te ontdekken en deze in te zetten voor het eigen welzijn.  

Er wordt je geleerd vanuit de theorie en praktijk om je eigen  mind & body beter te managen. Dit levert je gelijk meer ontspanning en lol op en daardoor meer creativiteit en focus!

In deze 2,5 uur durende workshop komen onder andere aan bod komt:

  • Hoezo bewust ademen?
  • Biologie en fysiologie van het ademsysteem
  • Vitaliteit en energiemanagement
  • Stress – burnout – ziekteverzuim
  • A short history of connected breathing
  • Praktische adem-tools voor in de praktijk

Voor wie?
Voor iedereen binnen de organisatie die meer wil weten en leren over het inzetten van het ademsysteem om ziekteverzuim te verlagen en vitaliteit te verhogen.

Aantal deelnemers: 10-12 maximaal [meer deelnemers mogelijk! Informeer naar de mogelijkheden]

Duur van de workshop: 2,5 -3 uur

Dit wil ik!

De adem-in-sessies

Ademen op het werk aan het einde van de dag of week lost veel [on]bewuste stress op en laat mensen ‘opgelucht’ en ontspannen naar huis gaan.

Transformational Breath® werkt op het fysieke, mentale/emotionele en onderbewuste niveau. Alles wat negatief opgeslagen zit in je lijf en mind [bewust en onbewust] mag er tijdens een sessie uitkomen. De diepe, verbonden en open ademhaling  doet het werk en lost het op. De diepe ontspanning die je na een sessie ervaart gaat dieper dan een meditatie en wordt door veel mensen ervaren als het ultieme thuiskomen bij jezelf.

Voor wie: iedereen die vol zit na een dag werken en ontspannen thuis wil komen

Duur: 1,5 – 2 uur

Aantal: 8 – 12 deelnemers [2 ademtrainers]

Dit wil ik!

Persoonlijke ademtrajecten

Breathe in Business biedt ook de mogelijkheid om een  individueel ademtraject te boeken. In dit traject krijgt de medewerker in 4- 8 sessies intensieve coaching op persoonlijke vraagstukken. Een ademanalyse maakt altijd onderdeel uit van een ademtraject en daarnaast wordt er door middel van verdiepende bewustwordingsoefeningen en ademsessies gecoacht op thema’s die op dat moment geadresseerd mogen worden.

Dit wil ik!

Maatwerk

Breathe in Business levert graag adem-maatwerk dus heeft u een behoefte maar ziet u in het aanbod net niet wat u zoekt? Neem dan contact op en vertel uw verhaal!

Dit wil ik!