Ademwerk, werkt dat?

Ademwerk, werkt dat?

Ademen lijkt de nieuwste wellness en yogatrend te worden. Terwijl de meesten mensen niet meer opkijken als je het over ‘de hond’ en ‘de cobra’ hebt als je vaste yoga-routines. Zelfs als het Nederlands voetbalelftal de zonnegroet doet tijdens de warming-up is dat ‘totally ok en swag’.Maar ademen is duidelijk nog niet voor iedereen common sense. Als het aan de ademwerkers ligt dan komt daar heel snel verandering in. Maar wat is ademen dan meer of anders dan het gewone ademhalen?

Tijdens een ademsessie leer je de kunst om bewuster te ademen en door deze oefening groeit je gezondheid en verandert je lichaam, je mind en je spirit. En dan is er ook nog het stemmings- en lichaamsverbeterende aspect en zelfs carierre-boostende effect. Dit betekent heel simpel voor iedereen een uitgelezen kans om door middel van het verdiepen van de ademhaling je eigen leven een zwaai te geven in elke richting die je werkelijk wilt. Of dat nu werk gerelateerd is of privé.

Zo leert de ervaring dat mensen met een burn-out sneller tot een diepe ontspanning komen en eerder heldere inzichten krijgen dankzij het volgen van een aantal ademsessies.

Op alle vlakken is dit voor een organisatie natuurlijk heel interessant; de totale lengte van de uitval van een medewerker kan stukken korter worden. Medewerkers zijn eerder terug op de werkvloer en draaien sneller weer mee. En daar wordt iedere HR-Manager blijer van, om nog maar te zwijgen van de financiële directeur.

En dat alleen maar door een ‘potje te ademen’…

Ook de wetenschap pikt het ademen op en er zijn al  flink wat onderzoeken gedaan die laten zien dat ademwerk je gezondheid echt een boost kan geven. Een recente Deense studie laat onder andere zien dat er opmerkelijke positieve verbeteringen zijn door ademwerk bij het ‘temperen’ van temperament, terwijl een andere studie in de Journal of Contemporary Psychotherapy spreekt over de bruikbaarheid van ademwerk bij het behandelen van angsten en depressies.

Ergo, in onze gestresste maatschappij is het niet geheel verwonderlijk dat het ademen aan het opkomen is en omarmt lijkt te worden als het nieuwe yoga. Mensen voelen nu meer dan ooit een diepe behoefte aan rust en overzicht in deze snelle en veranderende wereld. En jij, ben jij klaar om een duik in het verfrissende zuurstof te nemen?

Lilian Korzilius
Stoombootweg 41
1035 TT Amsterdam

06-13041240

hallo@lilianunlimited.nl