Ademhalen Amsterdam

Life is too short to be out of breath!

Ademhalen in Amsterdam

Adem in… En weer uit… Het lijkt zó vanzelfsprekend. Ademhalen is iets waar je normaalgesproken nauwelijks bij stilstaat. Terwijl het zo’n belangrijk onderdeel is van het leven. Een verkeerde ademhaling kan aan de basis staan van veel stress en andere klachten. Denk aan hyperventilatie, disfunctionele ademhaling, astma en COPD. Ook een virus – zoals bijvoorbeeld corona – kan voor ademhalingsklachten zorgen.

Wat is ademhaling?

Ademhalen zorgt voor de aanvoer van zuurstof naar de longen en de afvoer van koolzuurgas (koolstofdioxide/CO2) uit de longen. Met de inademing stroomt lucht door je neus en mondholte naar je longen via de luchtwegen. In de longblaasjes vindt de gaswisseling plaats. Dat betekent dat het bloed hier de zuurstof uit de lucht opneemt en koolstofdioxide afgeeft. De zuurstofarme en koolzuurrijke lucht adem je weer uit.

Verkeerde ademhaling

Een goede, ontspannen ademhaling geeft rust en energie. De longblaasjes krijgen dan voldoende gelegenheid om de gaswisseling goed om te zetten. Wie op een verkeerde manier ademt, zal zich in de volgende lijst herkennen:

  • Moet je vaak gapen of zuchten?
  • Voel je je regelmatig licht in je hoofd of duizelig?
  • Adem je onregelmatig? Houd je soms zelfs je adem in?
  • Adem je gewoonlijk via je mond?
  • Maak je geluid tijdens het ademhalen?
  • Haal je oppervlakkig adem (en adem je niet ‘door je buik’)?
  • Heb je het gevoel zelden voldoende zuurstof binnen te krijgen?

Ademcoach

Herken je je in bovengenoemde klachten? Dan zijn er manieren waarop je je ademhaling kunt verbeteren. Een ademcoach kan je daarbij helpen. Na enkele sessies ademtherapie krijg je voelbaar meer lucht en energie! Neem direct contact op met ademcoach LilianUnlimited. Of bekijk eerst de veelgestelde vragen over de kracht van goed ademhalen.

Lilian Korzilius
Stoombootweg 41
1035 TT Amsterdam

06-13041240

hallo@lilianunlimited.nl

Breathe with me!

Even 5 minuutjes ademen. Als de cirkel wit is heb je 1 minuut geademd. 

Je gaat je werkelijke leven echt leven!

Neem contact op over de mogelijkheden